Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manyas'a yapılacak olan Merkez Camisi inşaatının temeli törenle atıldı

Manyas

Manyas'a kazındırılması planlanan Merkez Çarşı Camisinin temeli törenle atıldı.

Manyas’a kazındırılması planlanan Merkez Çarşı Camisinin temeli törenle atıldı.
Günümüz mimari özelliklerine sahip olarak yapılacak olan caminin temel atma töreninde konuşan Manyas Müftüsü Erdoğan Aslantaş, yeni yapılacak olan caminin üç katlı olacağını, zemin katında yemekhane, konferans salonu, birinci katında Kur’an kursu, dinlenme salonu, bekar din görevlileri için lojman son katında ise caminin olacağını söyledi. Altıntaş, cami bitişiğinde iki adet 344 M2 olmak üzere toplamda 688 M2 arsayı satın alarak alanı genişlettiklerini yeni inşa edilecek caminin 650 M2 büyüklüğünde olacağını açıklarken, caminin kaba inşaatı maliyetinin 1,5-2 milyon lirayı bulabileceğini belirtti.
Çarşı camisinin satın alınan arsalar ile birlikte toplamda 1342 M2’ye ulaştığını yeni cami inşaatı tamamlandıktan sonra mevcut caminin yıkılacağı ve böylece 500 M2’lik bir boş alana kavuşulacağını bu alanında çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların dinlenmeleri için kullanımlarına açılacağı bilgisi veren Müftü Aslantaş konuşmasının devamında cami inşaatına öncelikli olarak Manyas’lıların sahip çıkması gerektiğini, ilçede 800 esnafın bulunduğunu bu esnafın haftada 10 lirasını bu inşaata verse yılda 500-600 bin lira toplanabileceğini söyledi.
Kaymakam Mehmet Erdem ve kendisinin de ilçe dışında ilçelerde Kaymakamlık ve müftülükler ile temasa geçilerek yardım talebinde bulunulacağını kaydeden Müftü Aslantaş, ”Ama öncelikle Manyas’ın camiye sahip çıkması gerekir.” dedi.
Daha sonra Müftü Aslantaş tarafından dua yapılarak, kurban kesildi ve inşaata ilk harç atıldı.
Temel atma törenine Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçın, İlçe Jandarma Karakol Komutan Vekili Astsb. Kıd. Başçvş. Olcay Yanılmaz, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı